Miért van szükség a lovarda digitalizációjára?

Hogy jó döntéseket hozzál

A tanuló időszak végén járó lovas oktatómmal bértárgyalásba bonyolódtam. A betanulás időszakában óradíjért dolgozott és a megállapodásunk szerint ha betanult alkalmazom fix bérért. Bejelentette bérigényét az alkalmazott, ami magasabb volt, mint amit én gondoltam. Megkérdeztem, hogy „miért is”? Erre a válasza az volt, hogy mert ő napi 5-6 órát oktat és ez bőven megtérül nekem. Ekkor vettem elő a statisztikát, ami átlagban napi 2,7 óra oktatást mutatott ki. Bizonyára volt olyan napja az oktatónak, amikor 6 órát oktatott és ez mély benyomást hagyott benne, de miután átnézte a foglaló rendszerben lévő nyilvántartást, belátta, hogy megérzése távol állt a valóságtól, így a bértárgyalásban alul maradt.

Gyakori jelenség, hogy amikor nincs adatunk, nincs információnk a megérzésünkre hagyatkozunk és az alapján döntünk és az nem biztos, hogy megalapozott lesz és a rossz döntésre nagyon sokat ráfizethetünk. A fenti esetben megspóroltam az időpontfoglalási rendszer teljes díját, mivel rendszeres havi kiadást tudtam csökkenteni a rendelkezésre álló informácival.

A lovarda irányítási szoftvert, csak be kell indítani és az adatok jelentős része a beavatkozásunk nélkül gyűlik. Ilyen például, a lovasok élet kora, neme, foglalási időpontok, oktatók/edzők teljesítménye, lovak foglalkoztatottsága, fizetési szokások…  A program az így gyűlt adatokból statisztikákat készít,  amiket felhasználhatunk döntéseink meghozatalakor, vagy visszaigazolást kapunk korábbi döntéseink helyességéről.